تا سال 2005 عوامل MI-5 (سازمان جاسوسی انگلیس ) در 70 انفجار تروریستی علیه شیعیان عراق دست داشتهاند
در پی بازداشت دو افسر انگلیسی که با پوشیدن لباس عربی، مقادیر قابل توجهی از پیشرفتهترین مواد منفجره با قابلیت فرمان انفجار از راه دور را در منطقه شیعه نشین بصره حمل میکردند، تحقیقات اولیه حکایت از نقش گسترده سرویسهای اطلاعاتی انگلیس در انفجارهای 2 سال اخیر در عراق میکند. بنا بر اطلاعات به دست آمده تاکنون سرنخهایی از نقش عوامل اطلاعاتی «MI5» در حدود هفتاد انفجار بزرگ در مناطق شیعهنشین عراق به دست آمده است. این انفجارها، منجر به شهادت بیش از 1500 تن از زنان، مردان و کودکان شیعه عراقی شده است. همچنین بنا بر تحقیقات اطلاعاتی، بخش قابل توجهی از فعالیتهای تروریستی که تحت پوشش «القاعده» زرقاوی، گروههای سلفی و هواداران صدام، در مناطق شیعهنشین انجام یافته، از سوی نیروهای انگلیسی، سازماندهی شده است. این در حالی است که بحران ناشی از فتنهانگیزی ماموران امنیتی انگلیسی در بصره هر روز عمیقتر میشود و مسئولان بصره این ماموران را به شنودن مکالمات خود متهم میکنند.
«ابومصطفی» از مسئولان امنیتی جنوب عراق در این زمینه گفت: «این دو عامل فتنه انگلیسی تحت نظارت سازمان جاسوسی انگلیس و سازمان اطلاعاتی ارتش انگلیس خدمت کرده و در محل سابق مخابرات بصره و در مسیر خروجی این شهر به سمت زبیر در یک ساختمان زیرزمینی اقدام به شنودن مکالمات مسئولان عراقی در این منطقه مهم عراق میکردند. وی افزود: «عمده ترین این شنودها متوجه نیروهای پلیس و والی بصره و شرکت نفت این ولایت بوده است».
ابومصطفی تاکید کرد: «اخیرا متوجه شدیم نیروهای نظامی انگلیس توسط این تیم جاسوسی و فتنه، لیستی از افراد مسئول مخالف اشغالگران در بصره را تهیه نمودهاند». گفتنی است نصب و مدیریت مخابرات و تلفون همراه در ولایت بصره به دو شرکت انگلیسی واگذار شده بود که هم اینک عملکرد آنها به شدت از سوی مسئولان محلی بصره زیر سوال رفته است.
پیش از این نیز نشریه المنار به نقل از منابع آگاه عراقی فاش کرد که فرماندهان نظامی آمریکا و انگلیس هستههای تروریستی از مزدوران خود با هدف ترور رهبران مطرح شیعه و سنی عراق را تشکیل دادهاند. از سوی دیگر در راستای ادامه حملات علیه شیعیان عراق، انفجار بمب در خیابانی مزدحم در شهر «حله» عراق یک کشته و 36 زخمی به جا گذاشت. دکتر احمد بخشایش اردستانی (استاد دانشگاه) درباره اهداف نیروهای اشغالگر از سازماندهی اقدامات تروریستی در عراق اظهار داشت: با پشت سرگذاشته شدن مراحل سیاسی مختلف عراق و در حالی که آمریکا خواستار تعویق در تدوین قانون اساسی بود، تنها یک توصیه آیتالله سیستانی با اقبال مردمی مواجه شد و قانون اساسی تدوین شد. طبعا با تدوین قانون اساسی و برگزاری همهپرسی این قانون و متعاقب آن، انتخابات مجمع ملی پیشبینیها از جایگاه مسلط شیعیان در ساختار سیاسی عراق حکایت میکند که این امر به منزله خاتمه ماموریت اشغالگران در عراق است. اما آمریکا، انگلیس و دیگر متحدان آنها 190 هزار نیرو به عراق اعزام نکردهاند تا در نهایت حکومت را به شیعیان تحویل دهند بلکه تحت یک استراتژی کلان مقوله امنیت در خاورمیانه پیوندی ناگسستنی با امنیت در آمریکا و اروپا دارد. از همین رو باید زمینههایی برای استمرار حضور نظامی اشغال گران به عنوان عقبه حضور سیاسی آنان در عراق مهیا گردد. با توافق شیعیان و کردها تا حدودی زمینههای قومیترایی کم رنگ شده اما همچنان میتوان از سیاست تفرقهبینداز و حکومت کن در میان اهل سنت و شیعیان و حتی طوائف مختلف شیعی بهره برد. درگیریهای مشکوک طرفداران مقتدی صدر با برخی اعضای به ظاهر منتسب به سپاه بدر که توسط عبدالعزیز حکیم تکذیب شد یکی از موارد اختلافافکنی بین طوائف مختلف شیعی است. همچنین فاجعه کاظمین و ادامه حوادث تروریستی پس از آن که احساسات شیعیان را جریحهدار و تحریک میکند جز با هدف افکندن تفرقه و ایجاد جنگ داخلی صورت نمیگیرد. دکتر اردستانی افزود: درباره سیاست اشغالگران دو نکته نیز قابل توجه است:
اولا: آمریکا و انگلیس در دوران حکومت صدام اهل سنت را آزمودهاند و هم اینک از رویکردهای نامحتمل یک حکومت با اکثریت شیعیان که تجربهای از آن ندارند بیمناکند. ثانیا: به عقیده بسیاری زرقاوی، القاعده و... تنها اسامی مجعولی هستند که نیروهای امنیتی اشغالگران در پناه آنها سیاستهای تروریستی خود را دنبال میکنند و بر این مبنا ممکن است اساسا چنین افرادی وجود خارجی نداشته باشند. بنا بر نکاتی که گفته شد دخالت عوامل امنیتی نیروهای اشغالگر در حوادث تروریستی عراق کاملا طبیعی است چرا که معضل امنیت همچنان دستاویز خوبی برای آنان به شمار میرود.
2009/4
November 20th, 2005