حضرت استاد علیرضا پناهیان در دومین نشست بصیرت در سایه ولایت فرمودند: ما نباید حالت بدهکاری یا محافظهکاری به خود بگیریم چرا که نمیتوانیم ساختمانی را که هنوز ساخت آن پایان نیافته، حفاظت کنیم و بر این اساس باید سعی داشته باشیم که ساختمان نیمهکاره انقلاب را به پایان برسانیم.
حضرت استاد علیرضا پناهیان در دومین نشست بصیرت در سایه ولایت فرمودند: جریانات انقلاب ما از ابتدا بر این موضوع دلالت داشت که مردم ما از هوشیاری بالایی برخوردار هستند که این هوشیاری از 15 خرداد به وضوح قابل مشاهده بود و کسی که در این روند تامل کند، درخواهد یافت که این مسئله بینظیر است و در این راستا باید گفت که این قضیه به ایمان مردم ما تکیه داشت.
وی ادامه داد: 15 سال رشد باعث پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن شد و این 15 سال طوری روند خود را ادامه داد که کارشناسان سازمان سیا اعلام کرده بودند که در ایران انقلابی رخ نخواهد داد و از آن زمان تا امروز این رشد ادامه پیدا کرده است.
پناهیان گفت: اگر پایگاهی برای بیگانه در میان خود و در کشور نداشته باشیم مطمئنا شاهد رشد بیشتری خواهیم بود و بر این اساس باید در رفتار خود تجدید نظر کنیم و نخبگان ما هم باید به این مسئله توجه ویژهای داشته باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: یکی از مقدماتی که برای رشد لازم است، ایجاد فضای تبادل افکار و نقد و بررسی در جامعه میباشد که این فضا در حال حاضر فضای مطلوب و مورد نظر ما نیست.
*نباید برخی افراد و احزاب پیشتازانه تعیینکننده محل نزاع باشند
استاد ادامه دادند: نباید برخی افراد و احزاب پیشتازانه تعیینکننده محل نزاع باشند و ادبیات و مفاهیم به کار گرفته شده را به دست گیرند، بلکه این ما هستیم که باید ادبیات جامعه را به دست گیریم و نباید فرصت طراحی سوال را به دیگران بدهیم و خودمان در مقام پاسخگویی برآییم.
ایشان فرمودند : فضای گفتگوی سیاسی باید در اختیار نیروهای اصیل انقلاب باشد چرا که این فضا تعیینکننده است و این فضا است که میتواند باعث تسریع و تسهیل در رشد شود.
ایشان در ادامه تأکید کردند : قبل از انتخابات زمانی که عدهای از افراد مذهبی برنامهای تحت عنوان تریبون آزاد را تهیه کردند من در یک دانشگاه با این برنامه مواجه شدم و دیدم که دو گروه مخالف و موافق نسبت به این برنامه وجود دارد.
پناهیان افزود: گروه مخالف ادعا میکرد این برنامه حرفهای آنها را پخش نخواهد کرد و موافقین این برنامه هم نظری دیگر داشتند ولی من در آنجا گفتم که بعد از 30 سال از گذشت انقلاب پخش برنامهای با عنوان تریبون آزاد درست نیست چرا که با اجرای این برنامه ما بعد از 30 سال از انقلاب برگشتهایم به اینکه ارزش آزادی در کشور ما وجود ندارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مسئله ما بودن یا نبودن آزادی نیست، گفتند : زمانی که این موضوع مطرح میشود یعنی اینکه این مسئله منکر دارد و کسی تا امروز به ما نگفته که ما تریبون آزاد در این مملکت نداریم.
و سپس خاطرنشان کردند : رشد سیاسی باید با بیان حرفهای درست و غلط مطرح شود و بر این اساس ما نباید در چالههایی که دیگران بر سر راه ما میکنند، قرار بگیریم و تنها باید در پی طرح چالشهای واقعی جامعه باشیم.
ادبیات جامعه را ما باید طرح کنیم چرا که خود ادبیات در بعضی مواقع تعیین کننده است که ما به چه نتیجهای میخواهیم برسیم.
ما نباید حالت بدهکاری یا محافظهکاری به خود بگیریم چرا که نمیتوانیم ساختمانی را که هنوز ساخت آن پایان نیافته، حفاظت کنیم و بر این اساس باید سعی داشته باشیم که ساختمان نیمهکاره انقلاب را به پایان برسانیم.
زمانی که دیگران یک فضا را برای ما طراحی میکنند، انسان احساس خستگی میکند و ما مجبور به حرکت در این فضا میشویم در حالی که ما از نعمت وجود رهبری برخورداریم و ایشان جزء نیروهای ادبیات ساز انقلاب به حساب میآید.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از پایههای رشد جامعه ما رشد فرهنگ سیاسی است و رهبری و حضرت امام هم بارها بر این مسئله تاکید کردند.
فرهنگ سیاسی مهمترین نوع سنجش فرهنگی است که باید در جامعه اصلاح و رشد داده شود، چرا که با اجرای آن ما به عقب برنمیگردیم و دچار نوعی ارتجاع نمیشویم وسخن باطل و بیهوده کمتر در جامعه بیان میشود.
این کارشناس مسائل دینی اظهار داشت: استفاده از کلمه انقلاب همچنان جوش و خروش و حرکت به سمت آرمانها را در ما حفظ خواهد کرد و یکی از اشکالات افرادی که در طول سالهای بعد از انقلاب از قطار انقلاب پیاده شدند، این بود که نگاه خود را در قبال انقلاب اسلامی تغییر دادند.
انقلاب اسلامی ما یک سری آداب و فرهنگ و اخلاقیات دارد و زمانی که ما از این کلمه استفاده میکنیم موارد یاد شده را باید رعایت نماییم و در این راستا زمانی میتوانیم ادعا کنیم که انقلاب اسلامی ما پایان یافته که به تمدن اسلامی و دولت اسلامی و اسلام انقلابی رسیده باشیم و در این رابطه باید گفت که ما هنوز در حال انقلاب کردن هستیم.
* همراهان فتنه اخیر حق حضور در عرصه سیاسی کشور را ندارند
استاد علیرضا پناهیان در ادامه فرمایشاتشان گفتند : از آنجا که هنوز بسیاری از موارد مطرح در جریان انقلاب برای ما محقق نشده، ما باید مقاومت کنیم و از خودگذشتگی انجام دهیم و همچنان کلمه انقلاب را مورد استفاده قرار دهیم.
هر جامعه ایمانی و آرمانی در سه مرحله قرار میگیرد که اولین مرحله آن مومنان با کافران درگیر خواهند شد که منظور از کافران در این مورد همان کسانی هستند که شعارهایشان شعارهای خلاف اسلام است که در این دوره از مبارزه نیاز به پول و همچنین اهدای جان احساس میشود.
دوره بعدی مبارزه، مبارزه با نفاق است که این نفاق یا از اول وجود داشته یا کم کم و در طول زمان شکل میگیرد و بر این اساس کسانی که نمیتوانند در قبال قوانین طاقت بیاورند خط خود را عوض میکنند و یا اینکه افراد جدیدی در این مسیر تولید خواهند شد.
در دوران سوم از مبارزه جامعه اسلامی شاهد درگیری میان مومنان با یکدیگر خواهیم بود و در این مبارزه حرفهای التقاطی زده نمیشود و همه حرفها رنگ و بوی اسلامی دارد و تمام افراد در نظرات خود از ارزشها دفاع میکنند.
وی ادامه داد: در دوران سوم از مبارزه که احتمالا ما هم در این دوره قرار داریم مبارزه بر سر اولویتها است و افراد بر این موضوع درگیر هستند که آیا باید بر صداقت پافشاری کرد یا بر ولایت و یا بر عدالت پافشاری کرد و یا بر وحدت.
در دوران سوم از مبارزه جامعه اسلامی کسی که اولویتها را تشخیص نمیدهد دشمن نیست و تنها ممکن است اشتباه کند و بسیاری از نخبگان ما هم در حوادث اخیر مرتکب این اشتباه شدند.
اولین تظاهرات خیابانی که بعد از انتخابات انجام شد، این سوال را ایجاد کرد که آیا نخبگان نمیدانستند که این تظاهرات چه نتیجهای را در بر خواهد داشت و اگر نمیفهمیدند یعنی اینکه این افراد بصیرت نداشتند و اگر میفهمیدند که این اتفاقات چه پیامدهایی در پی دارد این سوال مطرح میشود که چرا در قبال آن سکوت اختیار کردند.
آن استاد حوزه ودانشگاه با بیان اینکه طرف من سران فتنه نیستند، اظهار داشتند: من با سران فتنه کاری ندارم چرا که این افراد به واسطه حضور فعال مردم در صحنه باید از عرصه محو شوند که این اتفاق هم افتاده است.
سوالی که مطرح است این است که چرا نخبگان با جریان فتنه همراهی کردهاند چرا که نتیجه اعمال این جریان از اول مشخص بود و اگر واقعا نخبگان ما نتیجه اعمال فتنهگران را نمیدانستند، دیگر در عرصه سیاسی کشور جایی نخواهند داشت و اگر هم نتایج آن را میدانستند، باید در قبال سکوت خود پاسخگو باشند.
در حال حاضر ما در دوران تشخیص اهمیتها و اولویتها قرار داریم و کسانی که نتوانند خطر برخی رفتارها را اندازهگیری کنند، دچار بیبصیرتی هستند.
اختلافات کنونی کشور اختلافاتی نیست که یک دفعه به وجود آمده باشد بلکه این اختلافات از زمان حضرت امام هم وجود داشت و در حال حاضر باید گفت ما در دوران سوم جامعه اسلامی قرار داریم و کسانی که نتوانند اهمیت امور را تشخیص دهند، از عرصه جامعه حذف خواهند شد.
در آینده نزاعهای سیاسی همراه با گریههایی در دفاع از ارزشها صورت میگیرد و حتی من میتوانم افرادی را که در این عرصه بهتر گریه میکنند را پیشبینی کنم.
هیچ اشکالی ندارد که عدهای از سیاسیون اعلام کنند که ما از این به بعد توانایی ادامه کار سیاسی را نداریم و از کار خود کناره بگیرند.
در زمان انقلاب معنی ولایت پذیری به اندازه دوران دفاع مقدس در جامعه جا نیفتاده بود به طوری که به طور متوسط در وصیتنامه هر شهید 4 بار به مسئله ولایت تاکید شده بود.
دفاع مقدس ما بزرگترین پایگاه آگاه شدن نسبت به ولایت فقیه بود و ثمره خون شهیدان را باید در این مسئله جستجو کرد.
امید صهیونیستها تنها به افرادی است که آداب ولایتمداری را درست اجرا نمیکنند و با اعمال خود شکافهایی را در این بین بوجود میآورند که بیگانگان نیز از شکاف به وجود آمده توسط این افراد سوءاستفاده میکنند.
این کارشناس مسائلی دینی تصریح کرد: طبق فرمایش رهبری دشمن تا زمانی که امید داشته باشد، به ما ضربه خواهد زد و هرگاه دشمن ناامید شود تسلیم میشود و در این راستا باید گفت که دشمن تا زمانی که حتی کوچکترین روزنه امیدی را پیدا کند از فعالیت باز نخواهد ایستاد و تلاش خود را ادامه خواهد داد.
سیاسیون و نخبگان باید دقت کنند که اگر جایی با سکوت یا موضعگیری دوپهلو باعث ایجاد هزینه یا امید به دشمن شوند در آینده زمین خواهند خورد و حتی با دعا نمیتوان این عده را نجات داد چرا که گناه سیاسی با گناه شخصی فرق دارد و خداوند در خصوص گناهان شخصی ستار العیوب است ولی در مورد گناهان سیاسی این طور نیست.
کسانی که با فتنه اخیر همراهی کردهاند حق حضور در عرصه سیاسی کشور را ندارند و نباید از این به بعد در امور سیاسی دخالتی داشته باشند.
ایشان در پاسخ به سوالی در خصوص هاشمی رفسنجانی و مواضع وی اظهار داشتند : ادامه حیات سیاسی آقای هاشمی در عرصه سیاسی کشور کاملا به رفتار وی بستگی دارد و در این راستا ما هم دعا میکنیم که آقای هاشمی رفتارهایی را در پیش گیرد که بتواند همراه رهبر باقی بماند.
آن استاد حوزه ودانشگاه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ادامه ریاست هاشمی در مجلس خبرگان اظهار داشتند : کسانی که در مجلس خبرگان هستند، نباید با دوپهلو گری، دو پهلو برخورد کنند چرا که خواسته مردم هم در همین راستا شکل گرفته است.